leuk! Een fotoshoot met je paard, en nu?

Wat leuk dat je de keuze hebt gemaakt om een fotoshoot te laten maken van/met jouw paard! Maar nu? Zoveel keuzes: Welke stijl, welke fotograaf, wat voor budget? Allemaal vragen waar je over na moet denken. 

 

EEN FOTOSHOOT BIJ MIJ, WAT KUN JE VERWACHTEN? 

Nadat je mij een aanvraag hebt gestuurd voor een fotoshoot gaan we samen kijken naar je voorkeuren, een locatie en natuurlijk een datum en tijd. Via mail stemmen we dit af. De tijd is vaak een richtlijn. Een paar dagen van tevoren krijg je nog een berichtje van me voor een definitieve tijd. Zo kunnen we rekening houden met de weersvoorspelling. In de meeste gevallen kan, door flexibel te zijn in het tijdstip, de fotoshoot doorgaan. Wanneer het nou heel de dag regent of het echt te donker is, wordt de fotoshoot verplaatst.

 

Een aantal factoren spelen een belangrijke rol voor een goede fotoshoot en eindresultaat: Wat voor tuig, welke locatie, een helpende hand en verzorging van paard en eigenaar.

 

Wat voor tuig te gebruiken? 

Omdat ik dieren graag op een zo natuurlijk mogelijke manier vast leg gaat mijn voorkeur ernaar uit om geen tuig te gebruiken. Ik maak gebruik van een fotohalster. Je paard staat dus niet los tijdens de shoot. Dit halster wordt achteraf digitaal bewerkt waardoor je paard vrij lijkt te staan. Een andere optie is om gebruik te maken van een hoofdstel passend bij de uitstraling van je paard. Denk hierbij aan een leren hoofdstel bij een sportpaard of western tuig bij quaters of pointers.  

 

Locatie

Het is een echte aanrader om van tevoren te kijken naar een mooie locatie. Hoe specialer de locatie, hoe mooier de foto’s. Denk hierbij aan een natuurgebied, een water/ven, een zandverstuiving of bos. Niet iedereen heeft de luxe om met zijn paard aan een natuurgebied te staan. Denk er dus ook over na of het misschien een optie is om je paard te traileren. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren, kunnen we altijd overleggen wat andere opties zijn. Weet je nou zelf geen mooie locatie, dan denk ik maar al te graag mee. 

 


Het regelen van een helpende hand 

Zorg ervoor dat er tijdens de shoot een helper aanwezig is. Hij of zij kan bijvoorbeeld de aandacht van je paard trekken of het tuig vasthouden zodat ook jij je handen vrij hebt.

 

Verzorging van het paard en eigenaar

Zorg ervoor dat je paard altijd netjes is gepoetst voor een shoot. Vlekken zullen storend zijn op de foto’s. Voor je eigen verzorging is kleding het belangrijkste. Een niet passende kleurencombinatie kan erg storend zijn op de foto. Draag bijvoorbeeld geen drukke patronen maar houd het bij rustige en effen kleuren. Het liefst iets in pasteltinten, aardetinten of zwart. Dit past mooi bij de natuur in plaats van bijvoorbeeld felrood. Bordeaux rood is dan wel weer een goede optie omdat de kleur dan veel zachter is. Vraag mij ook gerust om advies als je twijfelt tussen kledingstukken. Ook kun je eventueel meerdere kledingstukken meenemen dan help ik je met een keuze. Mocht je de foto een wat sprookjesachtige sfeer willen geven, kies dan voor een lange jurk. Ik heb deze eventueel ook te leen, mocht je hierin geïnteresseerd zijn kun je me naar de mogelijkheden vragen.     DE FOTOSHOOT 

Na alle goede voorbereiding zoals kleding, locatie en een helpende hand regelen is het dan zover, de fotoshoot! Het is van belang dat jij en je paard klaar staan op de afgesproken tijd. Zo kunnen we de tijd zo goed mogelijk gebruiken om jou en je paard te fotograferen. De fotoshoot kan bestaan uit verschillende onderdelen. Zo heb je: Portretfoto’s, Paard in vrijheid en Blackfoto’s. 

 

Portretfoto's 

De portretfoto’s zullen de grootste rol spelen tijdens de shoot. Dit zijn foto’s van je paard alleen, jij samen met je paard of een combinatie van beide.

Paard in vrijheid 

Foto's worden gemaakt van het paard in vrijheid. De foto's kunnen gemaakt worden in een weiland of paddock waar het paard echt los kan, maar het kan ook aan de longeerlijn op locatie naar keuze. De longeerlijn en het fotohalster wordt naderhand weggewerkt.


Blackfoto's

Als laatste zou het nog een optie zijn op blackfoto’s te maken. Dit is alleen mogelijk als de locatie te combineren is met je stalling. Om een blackfoto te maken heb je namelijk een bak-, deur-, of stalopening nodig waarin het verloop naar achteren donker is. Het liefst in de opening van een ruimte met zo min mogelijk raampartijen. De foto’s worden naderhand zo bewerkt dat de volledige achtergrond zwart is. Dit is ook handig voor als meerdere paarden niet samen op de foto kunnen. Door deze bewerking kunnen deze paarden alsnog naast elkaar bewerkt worden. Foto’s van je paard onder het zadel zijn ook een optie. Of dit te combineren is met de portretfoto’s ligt aan de locatie en tijd van de shoot. Dit zal in overleg zijn.  


NA DE FOTOSHOOT

Bij het kleinste pakket ontvang je binnen 1 week 5 bewerkte foto’s. Bij de grotere pakketten ontvang je binnen 1 week mail van mij met daarin een selectie van jouw foto’s plus 3 bewerkte foto’s. De rest van de foto’s zijn onbewerkt en hebben een watermerk. Uit deze foto’s mag je afhankelijk van je gekozen pakket een aantal foto’s uitkiezen die je graag bewerkt zou willen ontvangen. De 3 reeds bewerkte zitten al in je pakket verwerkt. Die worden dus door mij uitgekozen. Mocht je meer foto’s willen dan in je pakket inbegrepen zijn, is er altijd de mogelijkheid om foto’s bij te bestellen.

  

Hoe boek ik een fotoshoot en wat zijn de kosten? 

Je hebt besloten jouw meest waardevolle bezit en beste vriend vast te laten leggen, je hond. Hier wil je natuurlijk een onvergetelijke fotoshoot van maken met als eindresultaat onweerstaanbare foto's! Daar gaan we voor zorgen.

 

Om bij mij een fotoshoot te boeken kun je simpelweg het formulier invullen onder het kopje: fotoshoot boeken. Hier kun je aangeven welk pakket je graag wenst en of je al een datum en locatie in gedachte hebt. Mocht je eerst nog vragen hebben voordat je een shoot wilt boeken kun je het formulier informatie aanvragen invullen. 

 

De tarieven van een shoot kun je hier vinden. 


fotohalster

Tijdens de fotoshoot wordt er gebruik gemaakt van een speciaal fotohalster. Dit is een extra dun (maar stevig) halster wat achteraf weg te werken is in Photoshop. Zo kan je je paard tijdens de fotoshoot wel vast houden, maar lijkt het later alsof hij los bij je stond.Op zoek naar een mooi cadeau?

Geef een fotoshoot als onvergetelijke herinnering voor paard en eigenaar.

Bestel je cadeaubon via: info@renatevosfotografie.nl 


Er zijn altijd mogelijkheden voor meerdere opties en ideeën. Er kan veel in overleg. Voor informatie kun je altijd contact met me opnemen via mail, telefoon of Whatsapp.


Fotoshoot boeken

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Auteursrechten

 

De foto's die worden gemaakt zijn verbonden aan auteursrechten. Je krijgt de foto's aangeleverd met en zonder logo. De foto's mogen alleen openbaar (op internet) getoond worden met het zichtbare logo en naamsvermelding. Verder mogen de foto's niet door eigen hand bewerkt of bijgesneden worden. Mocht je iets graag veranderd zien zet deze vraag dan in een mail. Meer informatie over de rechten van de foto vind je in de algemene voorwaarden. 

FOTOSHOOT PAARDENFOTOSHOOT FOTGRAFIE PAARDENFOTOGRAFIE PAARDEN HONDEN HONDENFOTOGRAAF PAARDENFOTOGRAAF FOTOGRAAF TILBURG BREDA DONGEN BERKEL ENSCHOT OISTERWIJK UDENHOUT OOSTERHOUT GRAFISCH ONTWERP DESIGN FACEBOOK LOGO ONTWERP HUISSTIJL FOLDER FLYER VISITEKAARTJES VISITEKAARTJE FOTOGRAfE TILBURG PAARDENFOTOSHOOT TILBURG GRAFISCH ONTWERPSTER ONTWERPER GRAFISCH ONTWERPBUREAU PAARDENSHOOT DIERENFOTOGRAAF DIERENFOTOGRAFE PAARDENFOTOGRAAF PAARDENFOTOGRAFIE HONDENFOTOGRAAF HONDENFOTOGRAFIE FOTOGRAFIE DIEREN HONDEN PAARDEN PAARD HOND FOTO FOTOSHOOT SHOOT  HONDENSHOOT HONDENSHOOT HONDEN FOTOSHOOT PAARDENSHOOT fotoshoot met je hond fotoshoot met je paard fotoshoot met hond fotoshoot met paard fotoshoot samen met hond fotoshoot samen met hond fotoshoot hond fotoshoot paard photoshoot with dog photoshoot with horse dogphotoshoot dog photoshoot horse photoshoot horseshoot horsephotoshoot

Renate Vos

Tel: +31 6 17728100

Mail: info@renatevosfotografie.nl

 

Gevestigd in Dongen

Omgeving Tilburg, Breda 

(kan ook buiten deze omgeving) 

 

Lees de Algemene voorwaarden niets op deze website mag overgenomen of gebruikt worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotografe Renate Vos.

FOTOSHOOT PAARDENFOTOSHOOT FOTGRAFIE PAARDENFOTOGRAFIE PAARDEN HONDEN HONDENFOTOGRAAF PAARDENFOTOGRAAF FOTOGRAAF TILBURG BREDA DONGEN BERKEL ENSCHOT OISTERWIJK UDENHOUT OOSTERHOUT GRAFISCH ONTWERP DESIGN FACEBOOK LOGO ONTWERP HUISSTIJL FOLDER FLYER VISITEKAARTJES VISITEKAARTJE FOTOGRAfE TILBURG PAARDENFOTOSHOOT TILBURG GRAFISCH ONTWERPSTER ONTWERPER GRAFISCH ONTWERPBUREAU PAARDENSHOOT DIERENFOTOGRAAF DIERENFOTOGRAFE PAARDENFOTOGRAAF PAARDENFOTOGRAFIE HONDENFOTOGRAAF HONDENFOTOGRAFIE FOTOGRAFIE DIEREN HONDEN PAARDEN PAARD HOND FOTO FOTOSHOOT SHOOT  HONDENSHOOT HONDENSHOOT HONDEN FOTOSHOOT PAARDENSHOOT fotoshoot met je hond fotoshoot met je paard fotoshoot met hond fotoshoot met paard fotoshoot samen met hond fotoshoot samen met hond fotoshoot hond fotoshoot paard photoshoot with dog photoshoot with horse dogphotoshoot dog photoshoot horse photoshoot horseshoot horsephotoshoot